Bio

Mijn naam is Lonneke Knegtel.


In 2002 ben ik mijn Shiatsu opleiding begonnen bij de Nederlandse school voor klassieke Shiatsu in Den Haag. Omdat ik zwanger werd en naar Nijmegen verhuisde heb ik die opleiding niet af kunnen maken. Mijn scholing heb ik voort kunnen zetten bij Shu Ha Ri, onderdeel van Qing-Bai school voor Chinese Geneeskunde. Hier heb ik in 2007 de 3 jarige opleiding tot Shiatsu Therapeut afgerond. Van 2012 tot 2018 heb ik zelf ook les gegeven bij Shu Ha Ri.

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in Cranio Sacraal therapie. Begin 2019 heb ik mijn bevoegdheid behaald als Biodynamisch Cranio Sacraal therapeut.  Daarvoor heb ik gedurende  3 jaar gestudeerd in Praag bij het International Institute for Cranial Sacral Balansing. Ik ben zelf erg enthousiast over deze therapievorm.

Ik ben erg maatschappelijk betrokken. Ik heb mijn werkzaamheden in mijn praktijk altijd gecombineerd met functies waarin ik deze betrokkenheid kwijt kan. Momenteel werk ik binnen het project Future Me, waarin we  jongeren in het speciaal onderwijs willen stimuleren om te komen tot positieve toekomstdromen voor zichzelf en de wereld om hen heen. Mocht je meer over mijn activiteiten willen weten dan kun je mijn linkedin profiel bekijken.

Ik ben aangesloten bij de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze en stichting RBCZ. De RBCZ is het kwaliteitsregister voor kwalitatieve complementaire zorg. Via de RBCZ ben ik ook aangesloten bij de geschillen commissie TCZ,  waarmee ik voldoe aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).