Behandelingen


Bij Shiatsuhuis Nijmegen kun je niet alleen terecht voor shiatsu therapie, maar ook voor biodynamische craniosacraaltherapie. Beide zijn vormen van lichaamsgerichte therapie. Mijn ervaring is dat de benaderingen erg aanvullend op elkaar kunnen werken. Soms geef ik pure shiatsu, soms pure cranio, vaak een combinatie. We bespreken samen je wensen en kijken wat het beste past.

Mijn expertise ligt op het snijvlak van lichaam en geest. Ik denk dat veel van de moderne problemen voort komen uit het feit dat we deze twee zo scheiden. Zowel vanuit de shiatsu als vanuit de cranio kan ik direct werken met de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Om meer te leren over hoe lichaam en geest op elkaar inwerken ben ik mij voortdurend aan het bijscholen. Op dit moment volg ik in dat kader een driejarige opleiding somatic experiencing. Dit is een vorm van trauma therapie die ontwikkeld is door Peter Levine. Deze opleiding leert mij vooral veel over de werking van het autonoom zenuwstelsel. Stress en trauma kunnen ons autonoom zenuwstelsel ontregelen. Somatic experiencing biedt tools om te komen tot nieuwe vormen van zelfregulatie.